Ga direct naar de content

(Junior) beleidsadviseur energietransitie (36 uur)

Solliciteer uiterlijk vrijdag 23 december
plaatsSoestsalaris3.406 - 5.021 onderwijsHBO · HBO+ · WO vervaldatumEindigt vandaag

(Junior) beleidsadviseur energietransitie (36 uur) 

Wil jij je inzetten voor een van de grootste maatschappelijke bewegingen van dit moment? Zie jij de urgentie van de energietransitie? En grijp je die met beide handen aan? Dan zoeken wij jou! 

We zoeken voor ons team Leefomgeving, binnen het cluster Energietransitie, een (Junior) Beleidsadviseur energietransitie voor 36 uur per week.  

Waarom hebben we jou nodig? 

Het Programma Energietransitie Soest 2020-2025 staat en draait nu bijna twee jaar. Er zijn al veel mooie stappen gezet op weg naar een CO2-neutraal Soest in 2050 maar er is nog een lange weg te gaan totdat Soest haar einddoel heeft behaald. Dat maakt de energietransitie tot een uitdaging!  

De energietransitie is een omvangrijke opgave. De komende periode gaan we aan de slag met de herijking en doorontwikkeling van dat programma, mede vanwege de verhoogde Rijksambities. Het team Energietransitie bestaat nu uit een programmamanager/ regievoerder en coördinatoren voor de pijlers wonen, werken, mobiliteit, de gemeente als voorbeeld en de gemeente als bedrijf.  Er komen extra uitdagingen op ons af, zoals het bestrijden van energiearmoede, een lokale isolatieaanpak en wijkuitvoeringsplannen. Bij veel projecten hebben we extra uitvoeringskracht en denkkracht hard nodig. Daarom zoeken wij voor de het programmateam een junior beleidsadviseur. Hoe leuk is het om samen met een team van ervaren adviseurs, jezelf te ontwikkelen en te groeien rond het thema energietransitie! 

We werken met het Programma Energietransitie aan het faciliteren, informeren en inspireren van inwoners en ondernemers, om stappen te zetten op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking. We werken ook aan duurzame mobiliteit, de warmtetransitie en het verduurzamen van onze eigen organisatie.  Alles over onze aanpak is terug te vinden in het Programma Energietransitie. Naast deze functie, zoeken we ook een projectleider warmtetransitie en een communicatieadviseur ter versterking van het team.  

Wat ga je doen? 

Als (junior) beleidsadviseur energietransitie ondersteun en versterk je het cluster energietransitie in de volle breedte. We houden daarbij natuurlijk rekening met jouw talenten. Hierdoor kun je proeven aan de verschillende aspecten van de energietransitie. Je werkt samen met verschillende gemeentelijke collega’s, maar ook met onze lokale samenwerkingspartners: bewonersinitiatieven, woningcorporaties en het georganiseerd bedrijfsleven. De ene keer help je mee om een bewonersavond te organiseren, de andere keer werk je mee aan een isolatieaanpak voor mensen met een smalle beurs of aan een wijkuitvoeringsplan.   

Wat krijg je ervoor terug? 

  • Een uitdagende baan, gericht op jouw ontwikkeling, in een organisatie en team die ook volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei; 
  • Een fijne werksfeer met betrokken collega’s waarmee ook informeel goed contact is;
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van € 3.090,- tot maximaal € 5.021,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Functieschaal bij deze functie is 10a. Bij minder ervaring wordt er gestart met de aanloopschaal;
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% boven op je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte, zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen;  
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en gebruik van een laptop en telefoon;
  • Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest;   
  • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract. 


Wanneer zijn we een match? 

Wij zoeken natuurlijk de gedroomde kandidaat! In ons perfecte plaatje herken jij je als junior beleidsadviseur energietransitie in onderstaande opsomming: 

  • Je hebt een HBO of WO-opleiding bij voorkeur in de richting milieu- of klimaatwetenschappen of vergelijkbaar; 
  • Je hebt affiniteit met de energietransitie en het betrekken van inwoners en organisaties; 
  • Minimaal 1 jaar werkervaring in het veld van de energietransitie is een pre; 
  • Je hebt goede contactuele en schriftelijke vaardigheden en je bent politiek bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust. 

Voldoe je niet direct aan deze omschrijving maar spreekt de functie jou aan en wil je dat graag toelichten? Neem vooral contact op of onderbouw waarom jij de juiste kandidaat bent in jouw motivatiebrief. 

Waar werken we aan in Soest? 

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners en bijna 6.000 bedrijven. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en stimuleren we sporten met verschillende projecten. 

Dit zijn wij 

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.  

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.  

Dit is jouw team 

Als junior beleidsadviseur energietransitie ben je onderdeel van het Programmateam Energietransitie binnen het team Leefomgeving dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Ruimte. Het cluster energietransitie heeft naast jou nog 4 collega’s die werken aan het programma. Het team Leefomgeving bestaat naast het cluster energietransitie uit de clusters: economie, planeconomie, afval, circulaire economie, verkeer en milieu. 

Informeren & solliciteren

We zijn benieuwd wie je bent! Wil je solliciteren? Upload je motivatie en CV via de sollicitatieknop. Dit kan tot en met 4 september. Je kunt je motivatie richten aan Puck Brunet de Rochebrune, teamleider.  

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 9 september. Wil je hier vast rekening mee houden? Heb je inhoudelijke vragen over de functie of over het sollicitatieproces dan kun je contact opnemen met HR Office/Recruitment via solliciteren@soest.nl. 

Delen? Ja, graag!  

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode 

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest