Ga direct naar de content

Projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Solliciteer uiterlijk maandag 11 maart
plaatsSoestlooptijd32 - 36 uursalaris5.008 - 6.777 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag


Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling 

 

Gemeente Soest staat voor een ambitieuze woonopgave. Bouwen en wonen zien we als vliegwiel; door te investeren in wonen, zorgen we voor nieuwe impulsen aan de lokale en regionale economie en voor sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Kom jij ons daar als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij helpen?

Wat ga je doen? 

Als Projectleider bij het projectbureau ben je integraal verantwoordelijk voor de realisatie van diverse projecten waar het gaat om het realiseren van onder andere woningbouw en infrastructuur. Dit binnen de driehoek van bestuurlijk opdrachtgever, Ambtelijk opdrachtgever en Projectleider. Je zoekt afstemming met de opdrachtgever over de opzet, inhoud en besluitvorming van projecten, inclusief rapportages over GROTICK-aspecten. Je stelt bestuurlijke beslisdocumenten op en zorgt voor de afhandeling hiervan. Hierbij informeer je het college en de gemeenteraad over de voortgang. Daarnaast geef je leiding aan een integraal projectteam.  

Jouw uitdaging zal met name liggen bij de ontwikkeling strategie en realisatie voor Soesterberg Noord. Daarnaast komen er een aantal grote projecten aan later dit jaar.  

Als gemeente maken we de overstap naar meer gebiedsgericht en opgave gericht werken. Wil jij ons helpen om de gemeente Soest toekomstbestendig te maken, en resultaat te zien van je eigen werkzaamheden? Solliciteer dan direct. 

Wat krijg je ervoor terug? 

  • Dynamische Werkomgeving: Kom werken in onze gedreven, informele organisatie in Soest, waar we volop in beweging zijn.
  • Betrokken Team: Werk samen met collega's die betrokken zijn en streven naar ambitieuze doelen.
  • Flexibele Uren: Geniet van flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
  • Competitief Salaris: Verdien tussen €5008,- en €6.777,-, afhankelijk van ervaring (schaal 12). Arbeidsmarkttoelage voor toppers met unieke vaardigheden.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: Maak gebruik van ons Individueel Keuze Budget (17,05% van je salaris) voor persoonlijke groei, opleidingen en meer.
  • Balans Werk-Privé: Vind de perfecte balans tussen werk en privé, ontmoet collega's in ons centraal gelegen gemeentehuis.
  • Secundaire Voordelen: Profiteer van betaald ouderschapsverlof, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en voorzieningen zoals een laptop en telefoon.

De gemeente Soest heeft interne sportfaciliteiten en een actieve personeelsvereniging. En last but not least: het gaat om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, voorafgegaan door een tijdelijk jaarcontract. Jouw harde werk, betrokkenheid en toewijding wordt dus zeker beloond! 

Wanneer zijn we een match? 

Wij zoeken een strategische en daadkrachtige projectleider die met beide benen op de grond staat. Je bent prettig in de omgang en kan het projectteam goed meekrijgen. Je bent in staat goed te communiceren met verschillende stakeholders. Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het aansturen van projectteams voor complexe (civiele) projecten. Je hebt een flexibele werkhouding en kunt snel schakelen. Daarbij is affiniteit met bestuurlijk en politiek sensitief werken is een must.

Verder beschik je over: 

  • Een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting 
  • Ervaring bij een gemeentelijke organisatie binnen het fysieke domein 
  • Aantoonbare werkervaring met gebiedsontwikkeling in de afgelopen 5 jaar.   


Dit is jouw team  

Het projectbureau valt onder het aandachtsgebied Fysieke leefomgeving, en is een klein en hecht team van twee vaste projectleiders en twee projectassistenten. Daarnaast hebben wij een flexibele schil waarbij wij werken met inhuur. Door de groei van het aantal projecten gaan wij het team versterken met een ervaren Projectleider. Er wordt nauw samengewerkt; collega’s helpen en ondersteunen elkaar. Gezelligheid en van elkaar leren zijn typeert dit team. Daarbij werk je samen met alle collega’s die te maken hebben met de ruimtelijke ontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken.

Het Projectbureau 

We staan voor een ambitieuze woonopgave. Bouwen en wonen zien we als vliegwiel; door te investeren in wonen, zorgen we voor nieuwe impulsen aan de lokale en regionale economie en voor sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Hiermee creëren we kansen om het lokale voorzieningenniveau in onze gemeente nóg verder te versterken. We werken daarom hard aan een aantal woningbouwprojecten die hieraan een bijdrage leveren. En in die projecten geven we invulling aan diverse opgaven die spelen zoals energie, klimaat, mobiliteit, vluchtelingen opvang, etc. Om tot resultaat te komen spelen er verschillende mooie complexe projecten met regionale impact. Daarnaast spelen verschillende projecten op het gebied van gebiedsontwikkeling bedrijventerrein, onderwijs-/schoolprojecten en andere maatschappelijke vraagstukken. 

Waar werken we aan in Soest 

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente.  

Dit zijn wij 

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.  

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.  

Informeren & solliciteren 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Aarzel dan niet en upload gelijk je motivatie met cv via de sollicitatieknop. Dit kan tot en met 10 maart. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 15 maart, wil je hier alvast rekening mee houden? Ben jij onze gedroomde kandidaat? Dan ontvang je snel reactie van ons!  

Heb je toch nog vragen over de functie? Bel dan gerust even met Tom Fabel, Teamleider leefomgeving en projectbureau 06-58941374. 

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met recruitment via solliciteren@soest.nl, of neem telefonisch contact op met Laura van Leeuwen, 06-34 61 21 55.

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest