Ga direct naar de content

Beleidsadviseur WMO (32 uur)

Solliciteer uiterlijk donderdag 25 mei
plaatsSoestlooptijd32 uursalaris3.090 - 4.671 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag

 

 


Beleidsadviseur WMO (32 uur)


 


De vragen uit de samenleving worden steeds groter en ingewikkelder, daarom zoeken wij versterking voor ons team. We zoeken voor ons team Maatschappelijke Ontwikkeling een Beleidsadviseur Samenleving met aandachtsgebied WMO. Beschik jij over goede inlevingsvermogen, ben jij dienstverlenend en hecht je waarde aan persoonlijke ontwikkeling? Reageer dan snel op deze vacature.Wat ga je doen

Als beleidsadviseur WMO bestaat jouw functie uit drie hoofdtaken. Je maakt beleid op het gebied van toezicht op rechtmatigheid (zorgfraude), ouderenbeleid, vrijwilligers- en mantelzorgbeleid en aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inkoop van Wmo Hulpmiddelen, dagbesteding en doelgroepenvervoer. Hierin trek je op met de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg. Je bent verantwoordelijk voor deze processen en de uitrol ervan binnen de gemeente Soest. Je laat je daarbij adviseren door onze Inkoopadviseur en Adviseur Financiën. Verder ben je het aanspreekpunt en subsidieverantwoordelijke voor subsidiepartners op het gebied van welzijn, vrijwilligers en mantelzorg en de Participatieraad Sociaal Domein Soest.

Wat krijg je ervoor terug

  • Een uitdagende baan in een organisatie die volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van € 3090 tot maximaal € 5021 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 10 of 10a).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% boven op je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte, zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en een laptop en telefoon in bruikleen. Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest. 
  • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.


Wanneer zijn we een match

Jij ziet het zo lang mogelijk thuis wonen van inwoners als een uitdaging. Je vindt het leuk je bezig te houden met regelgeving vanuit de wetten in het Sociaal Domein en specifiek de Wmo. Je koopt graag de beste zorg in voor onze inwoners. Je verbind graag beleidsterreinen en trekt graag samen op met collega’s uit de regio (zoals Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg). Je vindt vrijwilligers en mantelzorgers heel belangrijk en zorgt dat ze vanuit het gemeentelijk beleid passende ondersteuning krijgen.

In ons perfecte plaatje heb je als beleidsadviseur al wat kennis opgedaan in het sociaal domein. Maar ook als kwaliteitsmedewerker of Wmo consulent vragen we je zeker te reageren. Je hebt daarbij een geschikte opleiding op minimaal Hbo-niveau.

Werken voor Soest betekent dat je in contact staat met onze inwoners, het bestuur en partners. Jij legt makkelijk de verbinding. Je weet jouw expertise en vakkennis in te brengen bij de actuele situaties.

Kwaliteiten die wij bij deze functie vinden passen zijn: Resultaatgericht / Dienstverlenend / Inlevingsvermogen / Politiek sensitief

Waar werken we aan in Soest

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en stimuleren we sporten met verschillende projecten.


Dit zijn wij

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.


Dit is jouw team

Als Beleidsadviseur Samenleving ben je onderdeel van het team Maatschappelijke Ontwikkeling dat deel uitmaakt van de afdeling Samenleving. Het team bestaat naast jou uit twaalf beleidsadviseurs, voornamelijk op het gebied van het Sociaal Domein.


Informeren & solliciteren

We zijn benieuwd wie je bent! Wil je solliciteren? Upload je motivatie en CV via onderstaande sollicitatieknop en reageer vóór 9 april 2023. Je kunt je motivatie richten aan Emiel Schippers, teamleider.


Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je terecht bij Emiel Schippers via e.schippers@soest.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met HR Office / Recruitment  via solliciteren@soest.nl..


 


Delen? Ja, graag!

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode

 


 


 

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest