Ga direct naar de content

Programmamanager energietransitie (32-36 uur)

Solliciteer uiterlijk dinsdag 6 december
plaatsSoestlooptijd32 - 36 uursalaris4.447 - 6.103 onderwijsHBO · HBO+ · WO vervaldatumEindigt vandaag


 


 Programmamanager Energietransitie

(32-36 uur)


Word jij enthousiast van de energietransitie? Werk jij graag samen met interne en externe partners aan een van de grootste maatschappelijke bewegingen van dit moment? Sta je stevig én diplomatiek in je schoenen om onze belangen in de regio te behartigen? Zet jij visie om in resultaat? Dan zoeken wij jou!

We zoeken een Programmamanager Energietransitie voor 32-36 uur per week voor ons cluster energietransitie.

Waarom hebben we jou nodig?

Het Programma Energietransitie Soest 2020-2025 draait volop. Er zijn al veel mooie stappen gezet op weg naar een CO2-neutraal Soest in 2050 maar er is nog een lange weg te gaan totdat Soest haar einddoel heeft behaald. Dat maakt de energietransitie tot een uitdaging!

Als Programmamanager geef jij sturing aan de uitvoering van de energietransitie in Soest en Soesterberg. Hierin werk je samen met zes collega’s binnen het cluster energietransitie, het bestuur, de vertegenwoordiging van stakeholders in de Taskforce Energietransitie, inwoners, bedrijven, lokale organisaties en andere belanghebbenden. Het programma is toe aan een actualisatie op basis van de vele landelijke en Europese ontwikkelingen. Thema’s zoals energiearmoede en de lokale invulling van de Nationale isolatieaanpak vragen de komende periode specifieke aandacht. Energietransitie is heel actueel en steeds urgenter. Dit vraagt de komende jaren om opschaling bij de gemeente Soest. Te midden van deze ontwikkelingen en groei van het programma zoeken we een Programmamanager Energietransitie die enthousiast wordt van een uitdaging. Naast deze vacature zijn we ook op zoek naar de Regievoerder Warmtetransitie.

Wat ga je doen?

Als programmamanager geef je sturing aan de uitvoering van het Programma Energietransitie 2020-2025 en het behalen van de KPI’s van de dertig bestaande projecten. Je bent financieel verantwoordelijk voor het programma en bent verantwoordelijk voor de input in de planning & control cyclus in Soest vanuit het programma. De komende tijd ga je aan de slag met een actualisatie van het programma inclusief bijhorende participatie en bestuurlijke besluitvorming. Daarvoor is het nodig dat je op de hoogte bent van landelijke en bovenlokale ontwikkelingen, zodat je in Soest wijzigingen kunt doorvoeren in het programma. De belangen van de energietransitie borg je breder in de organisatie, namelijk binnen de Omgevingsvisie en onderliggende programma’s en plannen.

Naast de uitvoering signaleer je ook nieuwe kansen op het gebied van duurzaamheid en blijf je continu toetsen of de juiste dingen op het juiste moment gebeuren. Dit vraagt een strategische en visionaire blik. En dat doe je niet alleen. Gelukkig zijn er veel actief betrokken stakeholders in Soest die positief meewerken aan de energietransitie. Het programma is in samenspraak met stakeholders opgebouwd en deze samenwerking wordt komende tijd intensiever. Jij bent verantwoordelijk voor de samenwerking met stakeholders op tactisch en strategisch niveau.

Als programmamanager werk je samen in de driehoek ambtelijk opdrachtgever en bestuurlijk opdrachtgever. Je bent het aanspreekpunt voor het Programma Energietransitie en draagt zorg voor de benodigde groei van het programmateam vanuit de forse toename van rijksmiddelen de komende jaren. Je anticipeert op de (Rijks)ontwikkelingen en bed die in Soest in. Jij bent verantwoordelijkheid voor het totale grootschalige opwek deel van het programma. Je borgt de Soester belangen in de Regionale Energiestrategie (RES) Regio Amersfoort, geeft uitvoering aan het Uitnodigingskader en bent trekker van het energiedeel binnen de Green & Social Deal met defensie. Je coördineert ook de voortgang van het recent door Soest ondertekende Convenant Duurzame Woningbouw in de provincie Utrecht  Je vervult een coachende rol richting het programmateam waardoor je de collega’s in het cluster in staat stelt hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Het cluster bestaat uit enthousiaste en intrinsiek gemotiveerde collega’s waarmee het fijn samenwerken is.

Wanneer zijn we een match?

Onze gedroomde Programmamanager Energietransitie geniet van samenwerking op verschillende niveaus, geeft zorgvuldig sturing aan het programma en houdt van de nodige vernieuwing in dat proces. Je bent gewend aan programmatisch werken en hebt kennis van de ontwikkelingen binnen de energietransitie. Dat betekent dat je aansluiting kunt vinden bij organisatorische en financiële zaken binnen de gemeente soest maar ook weet waar inhoudelijk de prioriteiten liggen voor het programma. Vanuit persoonlijk leiderschap heb je de uitstraling van een goede programmanager en weet je jouw omgeving te enthousiasmeren en mobiliseren.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Aantoonbare ervaring met programmatisch werken in een bestuurlijke context
 • Minimaal 6 jaar ervaring in de energietransitie of relevante ervaring daarbuiten
 • Een passie voor energietransitie en het verbinden van mensen daarbinnen
 • Strategisch inzicht en analytisch denkvermogen

 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitdagende rol in een organisatie en team die volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei.
 • Afhankelijk van ervaring een salaris van €4.447 tot €6.103 op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 12).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op je salaris in te vullen zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en een laptop en telefoon in bruikleen.
 • Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest. 
 • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.


Waar werken we aan in Soest?

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners en bijna 6.000 bedrijven. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en stimuleren we sporten met verschillende projecten.

Dit zijn wij

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

Dit is jouw team

Als Programmamanager Energietransitie ben je onderdeel van het team Leefomgeving en maakt deel uit van de afdeling Ruimte. In het team Leefomgeving zitten ook collega’s die werken aan de beleidsthema’s Economische Zaken, Planeconomie, Mobiliteit, Grondstoffen en Circulaire Economie, Milieu en Recreatie en Toerisme.

Informeren & solliciteren

We zijn benieuwd wie je bent! Wil je solliciteren? Upload je motivatie en CV via de sollicitatieknop. Solliciteren kan tot 1 december. Je kunt je motivatie richten aan Puck Brunet de Rochebrune, teamleider. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor 8 december.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je terecht bij Puck Brunet de Rochebrune via 06 – 34 20 58 73. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met HR Office / Recruitment via solliciteren@soest.nl .

Delen? Ja, graag!

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest