Ga direct naar de content

Beleidsadviseur Onderwijs (32 uur)

Solliciteer uiterlijk vrijdag 23 december
plaatsSoestlooptijd32 uursalaris3.406 - 5.021 onderwijsHBO · HBO+ · WO vervaldatumAl gesloten

Beleidsadviseur Onderwijs (32 uur)

Wat leuk dat je deze vacature bekijkt! We zoeken voor onze afdeling Samenleving een Beleidsadviseur Onderwijs. Je belangrijkste taakvelden vormen het onderwijskansenbeleid, de resultaatafspraken rondom VVE en de aansluiting op de jeugdopgaven binnen het sociaal domein. Ook voer je samen met de projectleider regie op het Integraal Onderwijshuisvestingsplan.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Onderwijs zie je het als een grote uitdaging om samen met je collega’s invulling te geven aan de veranderingen in het sociaal domein op het gebied van onderwijs. Je bent de gemeentelijke contactpersoon voor de schoolbestuurders en de directeuren. Je onderhoudt de relaties met hen en bent goed op de hoogte wat er speelt.

Je bent verantwoordelijk voor het onderwijskansenbeleid, bewegingsonderwijs en kinderopvang. Een groot onderwerp in je portefeuille is de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp. Je vertegenwoordigt de gemeente Soest in regio-overleggen over Voor- en vroegschoolse educatie, passend onderwijs en RMC/voortijdig schoolverlaten. Ook houdt je je bezig met het ontwikkelen van een sluitende aanpak rondom Voortijdig schoolverlaters (VSV) in samenwerking met het RMC. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een gezamenlijke visie op het regionale Jongerenloket en aanpak jeugdwerkloosheid. Je adviseert de wethouder over onderwijskwesties en zorgt voor de jaarlijkse verantwoording (P&C) naar de gemeenteraad. Daarnaast ben je sparringpartner voor je collega’s van leerplicht en leerlingenvervoer.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een uitdagende baan in een organisatie en team die volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van € tot maximaal € X bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 10a);
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% boven op je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte, zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden, gebruik van een laptop en telefoon;
  • Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest; 
  • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.


Wanneer zijn we een match?

We zoeken iemand die vanuit vertrouwen werkt, resultaatgericht is maar ook buiten kaders durft te denken. Door je enthousiasme en brede blik op het werk weet je daadwerkelijk waarde toe te voegen aan de afdeling Samenleving.

  • Je overziet/signaleert de ontwikkelingen in het werkveld, kunt deze duiden, samenbrengen en vertalen in concrete adviezen.
  • Je begeleidt en bewaakt de verschillende processen en stuurt op samenhang met de andere domeinen.
  • Je bent goed in het leggen en onderhouden van relaties. Je kunt beleidsmatig denken met oog voor de praktische uitvoering.
  • Daarnaast ben je goed in staat je netwerk effectief in te zetten, durf je op gepaste momenten je invloed uit te oefenen. Ook heb je goede adviesvaardigheden en heb je een vlotte pen.


Dit zijn wij

We vormen samen met 230 professionals onze organisatie. We zijn open, sociaal en ontwikkelingsgericht. Om onze inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van onszelf en de organisatie vinden we erg belangrijk. Ons doel is om een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving.

Als Beleidsadviseur Onderwijs ben je onderdeel van de afdeling Samenleving die bestaat uit ongeveer 35 collega’s. Je werkt in het cluster onderwijs, dat naast jou bestaat uit zeven collega’s. Andere clusters zijn samenredzaam, gezondheid, veiligheid en vastgoed.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

Informeren & solliciteren

We zijn benieuwd wie je bent! Wil je solliciteren? Upload je motivatie en CV via onderstaande sollicitatieknop en reageer vóór 26 september. Je kunt je motivatie richten aan Jozine Lurvink, teamleider samenleving. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op donderdag 29 september. Wil je hier alvast rekening mee houden?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je terecht bij Jozine Lurvink via 06-28 74 28 06 of Jeroen Vloedbeld via 06- 28 2717 86. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met HR Office/Recruitment  via 035 - 60 93 033 / solliciteren@soest.nl.

Delen? Ja, graag! Acquisitie? Nee, dank je!

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest