Juridisch medewerker Vergunningen (36 uur)

Soest 36 uur 2.865 - 4.208 HBO


Juridisch medewerker Vergunningen / 

plantoetser Wabo (36 uur)

Wat leuk dat je deze vacature bekijkt! We zoeken voor ons team Vergunningen, Toezicht en Handhaving een Juridisch medewerker Vergunningen / plantoetser Wabo vanwege vertrek van een collega.

Wat ga je doen 

Je bent regievoerder over het proces van vergunningsaanvragen op grond van de Wabo. Je verstrekt hier informatie over, zowel mondeling als schriftelijk en adviseert het gemeentebestuur. Je bent in dit proces verantwoordelijk voor de juridische beoordeling van vergunningaanvragen. Je handelt zelfstandig bezwaren af en licht besluiten toe voor de bezwaarschriftencommissie en de bestuursrechter.

Je hebt direct contact met klanten (denk aan initiatiefnemers, aanvragers, buren en andere geïnteresseerde burgers). Daarbij voer je werkzaamheden uit ten behoeve van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Je moet dan o.a. denken aan het voorbereiden en de verslaglegging van vergaderingen.

Je denkt mee met initiatiefnemers, zonder dat je daarbij de overige belangen die bij een ruimtelijke ontwikkeling een rol spelen uit het oog verliest. Je weet daarbij goed je weg te vinden in de wetgeving rondom ruimtelijke ordening. 

Kortom, je bent een belangrijke motor aan de kant van de juridische begeleiding van procedures van vergunningaanvragen. Je doet dit in samenwerking met o.a. de overige vakspecialisten op het gebied van de Wabo.

Wat krijg je ervoor terug

  • Een uitdagende baan in een organisatie en team die volop in ontwikkeling is. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van € 2.865,- tot maximaal € 4.208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 9).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% boven op je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte, zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. 
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en een laptop en telefoon in bruikleen. Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest.  
  • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.

Wanneer zijn we een match

Wij zoeken natuurlijk de gedroomde kandidaat! In ons perfecte plaatje heb je een afgeronde juridische opleiding op Hbo-niveau. Je hebt kennis van de Wabo en het omgevingsrecht en je kunt je de nog ontbrekende ins en outs hiervan snel eigen maken, zodat je op korte termijn een echte expert wordt. Als je al werkervaring in dit vakgebied hebt, is dat een pré.

Je bent communicatief vaardig en je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Verder ben je proactief, resultaatgericht, kijk je naar de mogelijkheden en denk je in duurzame oplossingen.  

Werken voor Soest betekent dat je in contact staat met onze inwoners, het bestuur en partners. Jij legt makkelijk de verbinding. Je weet jouw expertise en vakkennis in te brengen bij de actuele situaties. 

Voldoe je niet aan al deze punten, maar ben je er wel van overtuigd dat je met jouw ervaring en kennis ons kan helpen? Laat het weten in jouw motivatie!

Waar werken we aan in Soest

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en stimuleren we sporten met verschillende projecten.

Dit zijn wij

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving. 

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is. 

Dit is jouw team

Je gaat werken bij de afdeling Dienstverlening en maakt deel uit van het team Vergunning en Handhaving. 

Voor dit team zijn o.a. de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • We spelen snel in op huidige en toekomstige ontwikkelingen;
  • We sturen op proces, resultaat en kwaliteit;
  • We hebben een duidelijke functiescheiding tussen vergunningen en toezicht, waarbij het toezicht een onderdeel uitmaakt van het cluster handhaving.

Het team Vergunningen bestaat uit 11 medewerkers en is verantwoordelijk voor de beoordeling en advisering van aanvragen voor vergunningen en meldingen op grond van de Wabo, APV en overige bijzondere wetten. Het is dan ook belangrijk dat je goed in teamverband kunt werken, maar ook dat je zelfstandig aan de slag kunt gaan.  

Informeren & solliciteren 

We zijn benieuwd wie je bent! Wil je solliciteren? Upload  je motivatie en cv via de sollicitatieknop. Dit kan tot en met 25 juni. Je kunt je motivatie richten aan Karen Starink, teamleider. 

De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 26. Wil je hier vast rekening mee houden? 

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je terecht bij Karen Starink via 06 - 41334699. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met HR Office / Recruitment via solliciteren@soest.nl .

Delen? Ja, graag! 

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode


Delen:

Reageer vandaag

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Afdeling Recruitment van gemeente Soest

Over de organisatie

gemeente Soest logo
Adres
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest